Sertés zselatin 240 bloom 1kg (Minőségi étkezési zselatin 1kg )

Sertés zselatin 240 bloom 1kg (Minőségi étkezési zselatin 1kg )

6 900 Ft

Ajánlataink a termékre

 

Sertés zselatin 240 bloom 1kg (Minőségi étkezési zselatin 1kg )

6 900 Ft
+ 1 590 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
proteron.hu
Termékleírás
Étkezési sertés zselatin - 240 bloom
magas zselésítő hatású sertés zselatin ami tükrözi a minőségét is.
 
A bloom érték kifejezi a zselatin gélesedő képességét. Minél nagyobb a száma, annál erősebb a kapott termék.
Ez egy nagy értékű fehérje, fehérjetartalma 80–90%
A 240 zselatin becsült adagolása 1 kg gél esetén
 
Enyhén kötött gél Aszpik tálak... 30-40g
Közepesen kemény gél Aszpik torták... 50-70 g
Szilárd gél, szeletelt termékek szalámi és mozaikok... 80-100 g
Előkészítés:
Öntsön kívánt mennyiségű zselatint a megfelelő mennyiségű vízbe, és enyhén keverje össze, hagyva, hogy megduzzadjon. Ezután melegítse a gélt vízfürdőben körülbelül 60-65 ° C hőmérsékletre, alkalmanként keverve. Feloldódás után a készített gél elkészült. Ezt követően néhány órán át hűteni kell.
Általános hibák az elkészítés során:
magas hőmérséklet, a zselatin nem forrhat fel, legfeljebb 90 ° C hőmérsékletig. Túl gyors keverés, légbuborékok képződése.
Leírás:
A zselatint részleges denaturálással nyerik, ez egy nagy értékű fehérje, fehérjetartalma 80–90%. A zselatin állati eredetű természetes anyag, amely főként kollagént tartalmaz. Egyéb fehérjéket is tartalmaz, például kreatint, albumint és hasadásuk eredményeként létrejövő termékek. Ezenkívül a zselatin kis mennyiségben tartalmaz nukleinsavakat, szénhidrátokat és ásványi sókat. A zselatin feloldódik a vízben, és kolloid rendszert képez - egy sót, amely a hőmérséklet-emelkedés következtében könnyen gélekké alakul. A zselatint széles körben használják. Az élelmiszeriparban sűrítőként, kolloid tartósítószerként, kötőanyagként és habként is szolgál. Desszertek, pudingok, zselék készítésére használják. Az élelmiszeriparban különféle hús- és halételek készítésére használják, zselében tálalva. Sűrítőként használják a joghurt előállításában, valamint védőanyagként a fagylalt és a fagyasztott desszertek előállításában. A húsiparban sonkák, aszpikok és töltelékek előállítására használják.

Természetes orvosság a porc megújulásához a zselatin
Hatása megegyezik a kollagénnal. Nagy előnye, hogy nagyon könnyű elkészíteni, és igazi csodaszer a térd-, csípő- és egyéb ízületi problémákban. Hasonló szerkezetű, mint a porc, kitölti a réseket, így nem csúsznak össze az ízületek. Hatásos pakolásokat készíthetünk kollagénnel keverve arcra és fájó izületekre egyaránt.

Az optimális zselatinbevitel mennyisége naponta 10 g. Rendszeres fogyasztásával megelőzhetőek és orvosolhatók a kellemetlen tünetek. További előnye, hogy a zselatin nem rendelkezik zsírral vagy koleszterinnel, ugyanakkor nagyon gazdag kollagénben. Ajánlott kombinálni Lizin-el, kollagénnel, c vitaminnal. Ne feledjük hogy a kollagén beépülésében szükséges a rendszeres mozgás.

 
 

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.